Gnocchi s prosciuttom a parmezánom
2018-02-22- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Gnocchi s prosciuttom a parmezánom. Pri podávaní ozdobíme hoblinkami parmezánu a pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky.
Ingrediencie
- 100 g parmezánu (vcelku)
- 300 g chladených zemiakových gnocchi (kúpených hotových)
- soľ
- 3 strúčik cesnaku
- 2 ks jarné cibuľky
- 60 g prosciutta
- 2 lyžica olivového oleja
- 2 lyžica masla
- 0,5 dl suchého bieleho vína
- mleté čierne korenie (čerstvo pomleté)
- 1,5 dl vývaru
Postup
Krok 1
Do vriacej osolenej vody dáme gnocchi. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich. Strúčiky cesnaku ošúpeme a pokrájame nadrobno. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame nadrobno. Plátky prosciutta pokrájame na rezančeky a potom na malé štvorčeky. Na rozohriatu panvicu dáme dve lyžice olivového oleja, pokrájané prosciutto, nadrobno pokrájaný cesnak a bielu časť jarnej cibuľky. Pridáme lyžicu masla a krátko osmažíme. Prilejeme 0,5 dl bieleho vína, premiešame a alkohol necháme odpariť. Ochutíme čerstvo pomletým čiernym korením a štipkou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme zohriaty vývar a nastrúhaný parmezán. Za stáleho miešania povaríme, až sa parmezán rozpustí. Do vzniknutej omáčky pridáme uvarené gnocchi a premiešame. Pridáme lyžicu masla a po jeho rozpustení aj za hrsť nadrobno pokrájanej zelenej časti jarnej cibuľky. Premiešame. Pri podávaní ozdobíme hoblinkami parmezánu a pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky.