Vyprážané varené hovädzie mäso - jedlo zo zvyškov
2015-02-02- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- Varené hovädzie mäso z polievky, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, obyčajnú horčicu, hrubú múku, rastlinný olej. Na prílohu: kúsok zelerovej buľvy, 1 červené jablko, 6 červených reďkoviek, mleté čili korenie, lyžičku cukru, 1 lyžičku svetlého vínneho octu, niekoľko stebielok pažítky.
Postup
Krok 1
Varené mäso z polievky necháme vychladnúť. Pokrájame ho na plátky hrubé necelý jeden centimeter. Plátky osolíme, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením, potrieme zmesou nadrobno pokrájanej cibule zmiešanej s horčicou a potretou stranou položíme do hrubej múky. Mäso osolíme, okoreníme a potrime cibuľovou horčicou aj z druhej strany, posypeme hrubou múkou a vypražíme v rastlinnom tuku z oboch strán, do hneda. Príloha: zeler pokrájame (škrabkou) na tenké plátky a vypražíme ich vo fritéze do svetlo hnedej farby. Reďkovky pokrájame na plátky hrubé asi 1 mm. Na rovnako veľké plátky pokrájame aj jablko, posypeme čili korením, cukrom, pokvapkáme vínnym octom, posypeme pokrájanou pažítkou a zľahka premiešame.