Jókaiho rezy

2015-02-08

Ingrediencie

  • Na cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 vajce, višňový alebo ríbezľový, či iný pikantný džem. Na polevu: 2 žĺtky, 60 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru. Na ozdobenie: 100 g mandlí alebo vlašských orechov, 100 g hrozienok alebo brusníc.

Postup

Krok 1

Preosiatu múku, preosiaty práškový cukor zmiešame s vanilkovým cukrom, zmäknutým maslom a vajcom. Cesto rozdelíme na tri časti a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do zlato-hneda. Upečené, ešte teplé pláty potrieme džemom a spojíme ich. Poleva: žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Polevu potrieme horný plát a posypeme posekanými mandľami či orechmi a prekrojenými hrozienkami, či brusnicami. Vložíme opäť do rúry približne na 4 minúty, aby plnka stuhla.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 462
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

463

Podobné recepty:
  • Víkendový makový koláčik

    Víkendový makový koláčik

  • Kokosové mafinky

    Kokosové mafinky

  • Orechovo lekvárové šatôčky

    Orechovo lekvárové šatôčky

kuk