Domáce žemličky

2016-05-13
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 14 min.
  • Celkový čas : 34 min.

Popis

Chutné a po domácky pripravené žemličky pre celú rodinu. Žemličky ešte za tepla potrieme roztopeným maslom.

Ingrediencie

  • 600 g polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 125 g masla
  • 3 dl cmaru
  • 0.5 dl mlieka
  • 1 lyžička masla

Postup

Krok 1

Polohrubú múku preosejme a pridáme do nej soľ, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, roztopené (nie horúce) maslo a začneme miešať. Počas miešania prilievame cmar v takom množstve, aby sme získali polotuhé cesto. Cesto vymiesime na pomúčenej doske.

Krok 2

Rukami vytvoríme na doske placku vysokú asi 2,5 centimetra. Z nej vykrajujeme, formičkou na pagáče, kolieska, ktoré poukladáme na plech.

Krok 3

Potrieme ich mliekom, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme približne 14 minút, resp. do zlato-hnedého sfarbenia. Po upečení žemličky potrieme roztopeným maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 404
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

405

Podobné recepty:
  • Smotanový zákusok

    Smotanový zákusok

  • Štrúdľa z hlávkovej kapusty

    Štrúdľa z hlávkovej kapusty

  • Buchtičky s makom

    Buchtičky s makom