Mäsové guľky s fazuľovo krúpovou omáčkou

2015-02-11

Ingrediencie

  • Na omáčku: 150 g fazule, 150 g krúp, 0,5 l mäsového vývaru, soľ, saturejku, 4 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu hladkej múky, 200 g konzervovaných krájaných paradajok, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 2 lyžice nadrobno pokrájanej zelerovej vňate. Mäsové guľky: 500 g slepačieho vareného mäsa (z polievky), 2 vajcia, 1 šálku uvarenej ryže, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu masti, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Omáčka: vopred namočenú fazuľu a vopred namočené krúpy, uvaríme v mäsovom vývare zriedenom (1:1) vodou, do mäkka. Osolíme, ochutíme saturejkou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a dvomi strúčikmi prelisovaného cesnaku. Poprášime hladkou múkou, premiešame a zalejeme konzervovanými krájanými paradajkami. Premiešame a pridáme k fazuli s krúpami. Krátko povaríme. Pred podávaním pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú a zelerovú vňať. Mäsové guľky: 500 g slepačieho vareného mäsa (z polievky) pomelieme, primiešame dve vajcia, šálku uvarenej ryže, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a s jednou nadrobno pokrájanou, na masti spenenou cibuľou. Osolíme, okoreníme. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré poukladáme na masťou vymastený pekáčik. Lyžicu hladkej múky zmiešame s lyžicou kyslej smotany a na každú guľku dáme 1 lyžičku. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Podávame s fazuľovo krúpovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 312
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

313

Podobné recepty:
  • Kuracia pleskavica

    Kuracia pleskavica

  • Sliepka pečená na transylvánsky spôsob

    Sliepka pečená na transylvánsky spôsob

  • Kurča na pive plnené kapustou

    Kurča na pive plnené kapustou