Gravlax – koreniaca soľ na ryby

2018-02-27

Popis

Gravlax – koreniaca soľ na ryby

Ingrediencie

  • 2 lyžica ružového korenia
  • 3 ks hviezdičky badiánu
  • 1 lyžička zrniečok koriandru
  • 1 lyžička borievok
  • 2 ks asi 10 cm dlhé vetvičky kôpru
  • 1 hrsť menšiu hrsť koriandrovej vňate
  • 1 vetvička tymianu
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžička cukru (soľ a cukor v pomere 1:2)

Postup

Krok 1

Do mixéra dáme dve lyžice ružového korenia, tri hviezdičky badiánu, 1 lyžičku zrniečok koriandru a 1 lyžičku borievok. Zmes rozmixujeme. Pridáme kôpor pokrájaný na menšie časti, na menšie časti pokrájanú vňať koriandru, lístky tymianu (bez stonky) a všetky premixujeme na malé kúsky. Primiešame soľ a cukor. Koreniacu (bylinkovú) soľ nasypeme na filety ryby umiestnené v miske, v hrubej vrstve. Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 24 hodín. Po vybratí z chladničky necháme dve hodiny pri izbovej teplote. Väčšiu časť koreniacej soli dáme dolu a filety osušíme papierovými obrúskami. Filety pokrájame na tenké plátky. Takto pripravenú rybu konzumujeme surovú, napríklad so cviklovým "tatarákom". Na prípravu sa hodia predovšetkým mastnejšie ryby, napríklad losos, či pstruh a iné.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 524
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

525

Podobné recepty:
  • Zelenina v soli

    Zelenina v soli

  • Chlieb III

    Chlieb III

  • Tandoori masala

    Tandoori masala

kuk