Cheesecake II

2016-04-12
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Studený osviežujúci dezert s príchuťou vanilky.

Ingrediencie

  • 200 g sušienok
  • 125 g masla
  • 500 g jemného tvarohu
  • 80 g cukru
  • 2,5 dl tučnej smotany
  • 2 lyžica škrobovej múčky
  • 4 ks vajcia
  • 0,1 dl vanilkovej esencie (alebo použijeme namiesto časti cukru vanilkový cukor - niekoľko vrecúšok)

Postup

Krok 1

Sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme. Zmiešame s roztopeným maslom. Zľahka (nie príliš tlačiť) natlačíme do tortovej formy a odložíme do chladničky.

Krok 2

Jemný tvaroh zmiešame s cukrom. V smotane vymiešame štyri žĺtky a škrobovú múčku. Zmiešame s tvarohom. Pridáme vanilkovú esenciu. Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh a ten spojíme s tvarohovou zmesou. Zmes (pomerne riedku) vylejeme do tortovej formy so stuhnutými sušienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C. Pečieme približne 1,5 hodiny.

Krok 3

Cheesecake necháme v rúre až do jej úplného vychladnutia. Ďalšie dve hodiny chladíme v chladničke, až potom krájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 174
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

175

Podobné recepty:
  • Kávové zrná II

    Kávové zrná II

  • Karamelovo burizónový zákusok

    Karamelovo burizónový zákusok

  • Brokolicová torta

    Brokolicová torta