Hnedé maslo

2015-02-24

Ingrediencie

  • 500 g masla (prípadne menšie množstvo).

Postup

Krok 1

Maslo pokrájame na plátky a položíme ich na panvicu. Masla začneme zahrievať na miernom ohni, až sa úplne rozpustí. Maslo, stále na miernom ohni, privediem do varu. Keď začne vrieť teplotu môžeme mierne zvýšiť. Maslo neustále sledujeme a miešame tak, že ho „nadvihujeme“ od dna panvice. maslo by malo vytvárať bublinky a peniť, postupne pena začne ustupovať. Keď zistíme, že mliečna sušina začne karamelizovať, teplotu znížime a ďalej miešame krúživými pohybmi panvice. Maslo začne voňať, akoby po orechoch a postupne získavať jantárové až hnedé sfarbenie. Vtedy panvicu stiahneme z ohňa a maslo prelejeme, do inej teplovzdornej nádoby (ponorenej do ľadovej vody), pričom dbáme, aby sme zliali aj hustejšie hnedé kúsky, ktoré sú na dne panvice. Maslo schladíme a odložíme do chladničky. Malo by nám vydržať minimálne jeden týždeň. Používa sa predovšetkým pri príprave francúzskych, či bavorských pokrmov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 306
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

307

Podobné recepty:
  • Sterilizované baranie rohy

    Sterilizované baranie rohy

  • Rebarborový kompót

    Rebarborový kompót

  • Recept na kysnuté cesto

    Recept na kysnuté cesto