Dvojfarebný tvarohový zákusok

2018-01-11

Popis

Dvojfarebný tvarohový zákusok

Ingrediencie

  • 180 g maslových sušienok
  • 1 lyžica kakaa
  • 80 g zmäknutého masla
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany
  • 100 g kvalitne čokolády na varenie (viac ako 50 % kakaa)
  • 100 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl kyslej smotany
  • 4 ks vajcia
  • 100 g kvalitnej čokolády na varenie
  • 2,5 lyžica práškového cukru
  • 80 g masla
  • 0,8 dl šľahačkovej smotany na šľahanie
  • 50 g bielej čokolády

Postup

Krok 1

Korpus: sušienky pomelieme alebo rozdrvíme, zmiešame s kakaom a so zmäknutým maslom. Zmes natlačíme (dnom pohára) do tortovej formy tak, aby vznikli vyvýšené okraje. Korpus dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 8 minút. Korpus necháme vychladnúť. Plnka: šľahačkovú smotanu zahrejeme. Horúcou smotanou zalejeme, zvlášť nalámanú čokoládu na varenie a zvlášť bielu čokoládu. Miešame, až sa čokolády nerozpustia. Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou, vajcami a práškovým cukrom. Do polovice plnky primiešame tmavú čokoládu a do druhej polovice bielu čokoládu. Na vychladnutý korpus nalejeme do stredu časť tmavej plnky a do jej stredu časť svetlej plnky. Toto opakujeme, až do spotrebovania tmavej i bielej plnky. Poklepaním formy o dosku stola dosiahneme, aby sa plnky vyrovnali. Zákusok pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia približne 50 minút. Po vychladnutí pri izbovej teplote zákusok necháme chladnúť v chladničke približne 4 až 6 hodín. Poleva: šľahačkovú smotanu zahrejeme a primiešame do nej čokoládu na varenie a maslo. Po miernom vychladnutí polejeme zákusok a posypeme ho postrúhanou bielou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 249
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

250

Podobné recepty:
  • Orechové ďatelinky

    Orechové ďatelinky

  • Orechové buchty

    Orechové buchty

  • Kávová roláda

    Kávová roláda