Korenené vyprážané kurča

2015-03-03

Ingrediencie

  • 1 liter cmaru (alebo 1 liter plnotučného mlieka a 3 lyžice jablčného octu), 2 lyžice soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1,5 lyžičky mletých horčičných semienok, 1 lyžičku cayenského korenia, 1 kurča rozdelené na porcie, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 2 lyžice kukuričnej múky, 1/2 lyžičky cayenského korenia, 1 lyžičku mletého čierneho korenie, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Porcie kurčaťa necháme cez noc namočené v ľadovej vode v chladničke. Do litra cmaru (alebo plnotučného mlieka s tromi lyžicami jablčného octu) pridáme dve lyžice soli, 1 mletého čierneho korenia, 1,5 lyžičky mletých horčičných semienok. Porcie kurčaťa vyberiem z ľadovej vody, osušíme ich a marinujeme (v chladničke) v okorenenom cmare minimálne štyri hodiny, najlepšie do druhého dňa. Nádobu zakryjeme potravinárskou fóliou. Pred obaľovaním porcie kurčaťa vyberieme z marinády, poukladáme ich na mriežku a necháme schnúť asi 1 hodinu. Obaľovaciu zmes pripravíme zmiešaním 1,5 hrnčeka polohrubej múky s dvomi lyžicami kukuričnej múky, cayenským korením, mletým čiernym korením a lyžičkou soli. V zmesi obalíme porcie kurčaťa a vypražíme (fritujeme) ich vo väčšom množstve oleja. Po štyroch minútach fritovania z jednej strany porcie obrátime a fritujeme ďalšie štyri minúty. Vypražené porcie kurčaťa ukladáme na mriežku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 194
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

195

Podobné recepty:
  • Kačica plnená jablkami

    Kačica plnená jablkami

  • Kuracie krídla s orieškami

    Kuracie krídla s orieškami

  • Nepravá husacia pečeň 1

    Nepravá husacia pečeň 1