Steaky z hovädzej hrude

2015-03-06

Ingrediencie

  • 4 steaky z hovädzej hrude (odblanené plátky mäsa), soľ, mleté čierne korenie, 1/2 limety, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu oleja z ančovičiek, 1 strúčik cesnaku, 2 jarné cibuľky s vňaťou, 4 ančovičky.

Postup

Krok 1

Steaky z hovädzej hrude osolíme, okoreníme. Posypeme štipkou postrúhanej limetovej kôry a pokvapkáme limetovou šťavou. Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja a lyžicu oleja z ančovičiek. Na horúci tuk položíme steaky a opekáme z každej strany 1 minútu. Cesnak najemno pokrájame a plochou noža rozmiagame, jarnú cibuľku nahrubo pokrájame, ančovičky pokrájame a zmiešame s cesnakom. Steaky vyberieme na tanier a do výpeku dáme cesnak s ančovičkami a cibuľku. Premiešame, podlejeme tromi lyžicami vody. Vznikne omáčka. Steaky prelejeme omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 981
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

982

Podobné recepty:
  • Jahňacie na jarný spôsob

    Jahňacie na jarný spôsob

  • Palacinková pikantná torta

    Palacinková pikantná torta

  • Marináda na ryby a mäso

    Marináda na ryby a mäso

kuk