Tenká domáca pizza

2015-03-07

Ingrediencie

  • Na dve pizze: 500 g hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku kryštálového cukru, 2,5 lyžičky sušených kvasníc, 1 lyžičku soli, 2,5 dl teplej vody, kukuričnú krupicu na pomúčenie dosky. Prísady podľa chuti.

Postup

Krok 1

Do menšej časti teplej vody pridáme lyžičku cukru, 2,5 lyžičky sušených kvasníc, lyžičku hladkej múky, premiešame a necháme pár minút kvasnice aktivovať. Do preosiatej múky v miske pridáme dve lyžice olivového oleja. Do zvyšku teplej vody pridáme lyžičku soli a premiešame aby sa soľ rozpustila. Kvások pridáme k múke a začneme prstami miesiť. Pridáme osolenú vodu a vymiesime pomerne husté cesto. Cesto domiesime na pomúčenej doske. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý rukami namočíme vodou, vložíme do misky, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť dve hodiny. Cesto rozdelíme na dve časti. Dosku posypeme kukuričnou krupicou, pomúčime aj cesto a natenko rozvaľkáme, približne do kruhu. Počas vaľkania posýpame, podľa potreby, kukuričnou krupicou. Plát môžeme aj povyťahovať rukami. Do okrajov cesta zabalíme hranolčeky tvrdého syra, čím vzniknú vyvýšené okraje. Nižšiu časť potrieme ochutenou paradajkovou omáčkou na pizzu. Posypeme strúhaným syrom, kockami šunky, kockami ananásu (havajská pizza). Znova posypeme syrom, okoreníme. Presunieme na plechový lopárik a vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov Celzia, na vloženú mramorovú dosku. Pečieme asi 10 minút, do svetlo béžového sfarbenia okrajov. Obdobne pripravíme druhú pizzu, z druhej časti cesta. Potrieme ochutenou paradajkovou omáčkou, posypeme strúhaným syrom, kockami šunky, šampiňónmi z konzervy, znova syrom. Okoreníme a upečieme obdobne ako prvú pizzu. Podľa https://www.youtube.com/watch?v=kyzkHef2PJI

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 365
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

366

Podobné recepty:
  • Plnené bylinkové slimáky

    Plnené bylinkové slimáky

  • Pizza so šampiňónmi a s vajcom

    Pizza so šampiňónmi a s vajcom

  • Cestovinový šalát s rokfortom a lososom

    Cestovinový šalát s rokfortom a lososom

kuk