Pečené bravčové rebrá

2015-03-08

Ingrediencie

  • 1 až 1,5 kg bravčových rebier v celku, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku mletej červenej papriky. Na BBQ omáčku: 2 dl ananásovej šťavy (kvalitného džúsu), 2 lyžice espressa (kávy), 1 strúčik cesnaku, malý kúsok čerstvého zázvoru, 1/4 lyžičky údenej soli, 2 lyžice kečupu, 1 lyžičku medu, štipku čili korenia.

Postup

Krok 1

BBQ omáčka: ananásovú šťavu zmiešame s trochou espressa (kávy) a na miernom ohni začneme redukovať. Pridáme postrúhaný cesnak, postrúhaný zázvor, trochu údenej soli, kečup. Premiešame a redukujeme ďalej. Občas premiešame. Keď je omáčka primeranej hustoty, osladíme ju medom a primiešame čili korenie. Premiešame a odstavíme z ohňa. Z rebier odstránime zo zadnej strany blanu (ak tam je), posypeme ich zmesou soli, mletého čierneho korenia a mletej červenej papriky (1:1:1) a zabalíme ich do extra hrubého alobalu určeného na grilovanie. Položíme plech či do pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia. Pečieme dve hodiny. Rebrá rozbalíme, šťavu zlejeme. Rebrá obrátime zadnou stranou hore a potrieme pripravenou BBQ omáčkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a omáčku necháme zapiecť päť až desať minút. Rebrá obrátime, potrieme omáčkou a pečieme ďalších desať minút. Rebrá znova potrieme (už iba prednú stranu) zapečieme 10 minút. Toto opakujeme ešte raz, alebo aj dvakrát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 251
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

252

Podobné recepty:
  • Grilovaný teľací steak s broskyňou

    Grilovaný teľací steak s broskyňou

  • Domáca mortadela

    Domáca mortadela

  • Hubový perkelt s tarhoňou

    Hubový perkelt s tarhoňou