Fašírované srdce
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti , Hovädzie mäso , Teľacie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírované srdce
Ingrediencie
- 300 g srdca
- 50 g slaniny
- 1 ks cibuľa
- 1 ks vajce
- 1 ks žemľa
- soľ
- čierne korenie
- majorán
- 4-5 lyžica strúhanky
Postup
Krok 1
Teľacie, hovädzie alebo bravčové srdce trochu povaríme, potom vyberieme a vychladnuté zomelieme so slaninou alebo kúskom mastného bravčového mäsa, s cibuľou a namáčanou, dobre vyžmýkanou žemľou. K tomu pridáme vajce, soľ, čierne korenie, majorán a strúhanku. Mäso dobre vymiešame, urobíme karbonátky, obalíme strúhankou a pomaly vypražíme. Z mäsa môžeme upiecť aj vcelku šúľok v rúre. Pri pečení ho polievame šťavou a podlievame horúcou vodou. Podávame so zemiakmi a varenou kapustou, zemiakovým prívarkom, zeleninovým prívarkom alebo zeleninovým šalátom.