Fašírované srdce

2018-01-19

Popis

Fašírované srdce

Ingrediencie

  • 300 g srdca
  • 50 g slaniny
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks vajce
  • 1 ks žemľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • majorán
  • 4-5 lyžica strúhanky

Postup

Krok 1

Teľacie, hovädzie alebo bravčové srdce trochu povaríme, potom vyberieme a vychladnuté zomelieme so slaninou alebo kúskom mastného bravčového mäsa, s cibuľou a namáčanou, dobre vyžmýkanou žemľou. K tomu pridáme vajce, soľ, čierne korenie, majorán a strúhanku. Mäso dobre vymiešame, urobíme karbonátky, obalíme strúhankou a pomaly vypražíme. Z mäsa môžeme upiecť aj vcelku šúľok v rúre. Pri pečení ho polievame šťavou a podlievame horúcou vodou. Podávame so zemiakmi a varenou kapustou, zemiakovým prívarkom, zeleninovým prívarkom alebo zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1515
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1516

Podobné recepty:
  • Prírodný teľací rezeň

    Prírodný teľací rezeň

  • Čevabčiči

    Čevabčiči

  • Plnené karé

    Plnené karé

kuk