Kakaový koláč s mascarpone

2015-03-15

Ingrediencie

  • 2 vajcia, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1 vrecúško kypriaceho prášku. Na krém: 500 g mascarpone, 4 lyžice medu.

Postup

Krok 1

V miske, metličkou, vyšľaháme dve vajcia s hrnčekom krupicového cukru. Primiešame hrnček mlieka a postupne polovicu hrnčeka oleja. Primiešame zmes dvoch hrnčekov polohrubej múky, troch lyžíc kakaa a vrecúška kypriaceho prášku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý k plechu prilepíme tenkou vrstvou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Mascarpone zmiešame s medom a navrstvíme na upečený a vychladnutý korpus. Môžeme dozdobiť drobným ovocím, alebo zmesou orieškov karameli.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 423
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

424

Podobné recepty:
  • Mrkvovo kokosová bábovka

    Mrkvovo kokosová bábovka

  • Čokoládovosmotanový zákusok

    Čokoládovosmotanový zákusok

  • Rýchly ochutený chlebík

    Rýchly ochutený chlebík

kuk