Zapečené zemiaky so zeleninou (na spôsob francúzskych zemiakov)

2015-03-18

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 200 g špekáčikov alebo inej údeniny, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 1 pór, 3 lyžice bravčovej masti, 200 g hrášku (môže byť mrazený), 3 lyžičky grilovacieho korenia, 5 vajec, soľ, mleté čierne korenie, 1,5 dl smotany na varenie (alebo plnotučného mlieka).

Postup

Krok 1

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór. Pridáme na kocky pokrájané špekáčiky, premiešame pridáme na kocky alebo hranolčeky pokrájanú mrkvu, grilovacie korenie, prípadne soľ (soľ možno obsahuje grilovacie korenie). Podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme, až je mrkva takmer mäkká. Odkryjeme a ešte chvíľu smažíme, až sa tekutina odparí. Obsah panvice preložíme do pekáča, pridáme na menšie kocky pokrájané zemiaky. Zalejeme smotanou v ktorej sme rozšľahali vajcia, soľ a mleté čierne korenie. Zľahka (aby sme nerozbili zemiaky) premiešame, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút, resp. dovtedy, až vajcia stuhnú. Obsah pekáča odkryjeme a pečieme ešte 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 132
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

133

Podobné recepty:
  • Studené plnené papriky

    Studené plnené papriky

  • Trojfarebný nákyp

    Trojfarebný nákyp

  • Francúzska plnená cibuľa

    Francúzska plnená cibuľa