Ryža s cibuľou (keď nám zostane ryža)

2015-03-18

Ingrediencie

  • Olivový olej, 4 biele cibule, soľ, 150 g šampiňónov, 100 g póru, mleté čierne korenie, oregano, 1 lyžicu nakladaného zeleného korenia, 400 g uvarenej ryže, 100 g syru typu Gouda, 1 červenú kalifornskú papriku, 1 lyžičku cukru, 1 konzervu (cca 400 g) krájaných paradajok.

Postup

Krok 1

Na troche olivového oleja osmažíme štyri cibule pokrájané na štvrtiny až osminky. Osolíme. Panvicu s cibuľou vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 10 minút. Na ďalšiu panvicu dáme trochu olivového oleja a po jeho zahriati pokrájané šampiňóny, najemno pokrájaný pór, soľ, mleté čierne korenie, oregano a premiešame. Pridáme lyžicu nakladaného zeleného korenia, uvarenú ryžu a premiešame. Ryžovou zmesou so šampiňónmi zasypeme opečenú cibuľu, povrch zarovnáme, posypeme nahrubo postrúhanou goudou a vložíme na päť minút do vyhriatej rúry. Do panvice dáme trochu olivového oleja a opečieme na ňom červenú papriku pokrájanú na plátky. Pridáme lyžičku cukru, premiešame, pridáme obsah konzervy krájaných paradajok, osolíme a krátko povaríme. Na tanier dáme paradajkovo paprikovú omáčku a vedľa cibuľu s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 186
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

187

Podobné recepty:
  • Liptovské plnené tašky

    Liptovské plnené tašky

  • Gaspaccio, vegetariánske

    Gaspaccio, vegetariánske

  • Vegetariánska "zabíjačková" kaša

    Vegetariánska "zabíjačková" kaša