Ryža s cibuľou (keď nám zostane ryža)
2015-03-18- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- Olivový olej, 4 biele cibule, soľ, 150 g šampiňónov, 100 g póru, mleté čierne korenie, oregano, 1 lyžicu nakladaného zeleného korenia, 400 g uvarenej ryže, 100 g syru typu Gouda, 1 červenú kalifornskú papriku, 1 lyžičku cukru, 1 konzervu (cca 400 g) krájaných paradajok.
Postup
Krok 1
Na troche olivového oleja osmažíme štyri cibule pokrájané na štvrtiny až osminky. Osolíme. Panvicu s cibuľou vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 10 minút. Na ďalšiu panvicu dáme trochu olivového oleja a po jeho zahriati pokrájané šampiňóny, najemno pokrájaný pór, soľ, mleté čierne korenie, oregano a premiešame. Pridáme lyžicu nakladaného zeleného korenia, uvarenú ryžu a premiešame. Ryžovou zmesou so šampiňónmi zasypeme opečenú cibuľu, povrch zarovnáme, posypeme nahrubo postrúhanou goudou a vložíme na päť minút do vyhriatej rúry. Do panvice dáme trochu olivového oleja a opečieme na ňom červenú papriku pokrájanú na plátky. Pridáme lyžičku cukru, premiešame, pridáme obsah konzervy krájaných paradajok, osolíme a krátko povaríme. Na tanier dáme paradajkovo paprikovú omáčku a vedľa cibuľu s ryžou.