Roštenky na csákyho spôsob
2018-05-10- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Maďarská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Pri podávaní závitky pokrájame na centimetrové kolieska, prelejem ich omáčkou a doplníme uvarené halušky.
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho zadného
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica masti
- 100 g slaniny
- 1 ks cibuľu
- 1 ks papriku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 ks vajcia
- 1 ks cibuľu
- 1 ks papriku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 ks paradajku
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica masla
- polohrubú múku
- štipku soli
- 1 lyžica masti
- 1 lyžica masti
- 2 ks vajcia
Postup
Krok 1
Plnka: na lyžici masti osmažíme na kocky pokrájanú slaninu, pokrájanú cibuľu, na štvorčeky pokrájanú papriku. Zmes osolíme a okoreníme. Pridáme rozšľahané vajcia premiešame, po stuhnutí odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Plátky hovädzieho mäsa zľahka osolíme, okoreníme, naklepe a naplníme pripravenou zmesou. Plnku do mäsa zabalíme a zviažeme motúzikom. Závitky, zľahka osolené, okorenené osmažíme na malom množstve masti. Osobitne na masti osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku. Pridáme mletú červenú papriku, pokrájané paradajky, premiešame a podlejeme vodou. Po zovretí pridáme osmažené mäsové závitky, prikryjeme ich a dusíme 20 minút. V polovici dusenia závitky obrátime. Závitky vyberieme. Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode. Povaríme a odstavíme z ohňa. Zo závitkov odstránime motúziky. Halušky: žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom. Primiešame múku, až vznikne mierne husté cesto. Do cesta zľahka primiešame vyšľahané bielky. Cesto odložíme na 20 minút do chladničky. Z cesta lyžicou tvarujeme, v mokrej dlani, halušky a uvaríme ich vo vode. Varíme približne 8 minút. Pri podávaní závitky pokrájame na centimetrové kolieska, prelejem ich omáčkou a doplníme uvarené halušky.