Roštenky na csákyho spôsob

2018-05-10
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Pri podávaní závitky pokrájame na centimetrové kolieska, prelejem ich omáčkou a doplníme uvarené halušky.

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho zadného
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica masti
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks papriku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks papriku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 ks paradajku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • polohrubú múku
  • štipku soli
  • 1 lyžica masti
  • 1 lyžica masti
  • 2 ks vajcia

Postup

Krok 1

Plnka: na lyžici masti osmažíme na kocky pokrájanú slaninu, pokrájanú cibuľu, na štvorčeky pokrájanú papriku. Zmes osolíme a okoreníme. Pridáme rozšľahané vajcia premiešame, po stuhnutí odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Plátky hovädzieho mäsa zľahka osolíme, okoreníme, naklepe a naplníme pripravenou zmesou. Plnku do mäsa zabalíme a zviažeme motúzikom. Závitky, zľahka osolené, okorenené osmažíme na malom množstve masti. Osobitne na masti osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku. Pridáme mletú červenú papriku, pokrájané paradajky, premiešame a podlejeme vodou. Po zovretí pridáme osmažené mäsové závitky, prikryjeme ich a dusíme 20 minút. V polovici dusenia závitky obrátime. Závitky vyberieme. Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode. Povaríme a odstavíme z ohňa. Zo závitkov odstránime motúziky. Halušky: žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom. Primiešame múku, až vznikne mierne husté cesto. Do cesta zľahka primiešame vyšľahané bielky. Cesto odložíme na 20 minút do chladničky. Z cesta lyžicou tvarujeme, v mokrej dlani, halušky a uvaríme ich vo vode. Varíme približne 8 minút. Pri podávaní závitky pokrájame na centimetrové kolieska, prelejem ich omáčkou a doplníme uvarené halušky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1630
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1631

Podobné recepty:
  • Dusené býčie žľazy s hubami

    Dusené býčie žľazy s hubami

  • Otočené rezne

    Otočené rezne

  • Flambované bravčové rebierko

    Flambované bravčové rebierko

kuk