Špenátovo-bazalková minestrone

2018-05-10
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Podávame s kopčekom smotany a posypeme postrúhaným parmezánom.

Ingrediencie

  • 4 lyžica olivového oleja
  • 1 ks pór
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks stonky stopkového zeleru (sedano)
  • 1 ks menší baklažán
  • 1 ks cuketu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1,5 l zeleninového vývare
  • 1 konzerva ošúpaných paradajok
  • 2 lyžička balzamikového octu
  • 2 až 3 lyžička sardelovej pasty
  • 2 hrsť špenátu
  • niekoľko bazalkových listov
  • kyslú smotanu
  • parmezán

Postup

Krok 1

Na olivovom oleji osmažíme pór pokrájaný na kolieska, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, na plátky pokrájané sedano, na kocky pokrájaný baklažán, cuketu, okoreníme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté podusíme, resp. povaríme. Keď je zelenina mäkká, pridáme ošúpané a nahrubo pokrájané paradajky, balzamikový ocot. Pridáme primerané množstvo vývaru a privedieme do varu. Pridáme dve až tri lyžičky sardelovej pasty, premiešame, dve hrste špenátu, bazalkové listy zbavené stopiek. Premiešame a necháme prejsť varom. Podávame s kopčekom smotany a posypeme postrúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 518
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

519

Podobné recepty:
  • Čerešňová polievka II

    Čerešňová polievka II

  • Polievka z petržlenovej vňate

    Polievka z petržlenovej vňate

  • Rajčiaková polievka so strúhaným cestom

    Rajčiaková polievka so strúhaným cestom