Jednoduchá tvarohová štrúdľa

2018-05-10
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Jednoduchá tvarohová štrúdľa

Ingrediencie

  • 450 g polohrubej múky
  • 3 lyžica práškového cukru
  • 2,5 dl kyslej smotany
  • 2 ks vajcia
  • 60 g masla
  • vajce na potretie
  • práškový cukor na posypanie
  • 2 ks žĺtky
  • 600 g ochuteného tvarohu

Postup

Krok 1

Cesto: v miske zmiešame preosiatu múku s preosiatym práškovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a vajcia. Rukou vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa už nelepí na steny misky. Cesto necháme odpočívať približne 30 minút. Plnka: ochutený tvaroh vymiešame so žĺtkami. Odpočinuté cesto na pomúčenej doske ešte krátko premiesime rukami a rozvaľkáme ho na hrúbku asi jedného centimetra. Plát cesta pokvapkáme roztopeným maslom a poprekladáme ho tak, akoby sme vytvárali listovú obálku. Poskladané cesto preložíme v polovici a to zložené, ešte raz v polovici. Poprekladané cesto prekrojíme na štyri časti. Každú časť natenko rozvaľkáme, pokvapkáme maslom a navrstvíme naň tenkú vrstvu plnky. Bočné okraje cesta zahneme, aby plnka nevytiekla, a cesto zvinieme do rolády. Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1088
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1089

Podobné recepty:
  • Francúzska brioška (Brioche à tête)

    Francúzska brioška (Brioche à tête)

  • Trokšiar (oškvarkový koláč z Myjavy)

    Trokšiar (oškvarkový koláč z Myjavy)

  • Striekané vanilkové pečivo

    Striekané vanilkové pečivo

kuk