Jednoduchá tvarohová štrúdľa
2018-05-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Jednoduchá tvarohová štrúdľa
Ingrediencie
- 450 g polohrubej múky
- 3 lyžica práškového cukru
- 2,5 dl kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 60 g masla
- vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
- 2 ks žĺtky
- 600 g ochuteného tvarohu
Postup
Krok 1
Cesto: v miske zmiešame preosiatu múku s preosiatym práškovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a vajcia. Rukou vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa už nelepí na steny misky. Cesto necháme odpočívať približne 30 minút. Plnka: ochutený tvaroh vymiešame so žĺtkami. Odpočinuté cesto na pomúčenej doske ešte krátko premiesime rukami a rozvaľkáme ho na hrúbku asi jedného centimetra. Plát cesta pokvapkáme roztopeným maslom a poprekladáme ho tak, akoby sme vytvárali listovú obálku. Poskladané cesto preložíme v polovici a to zložené, ešte raz v polovici. Poprekladané cesto prekrojíme na štyri časti. Každú časť natenko rozvaľkáme, pokvapkáme maslom a navrstvíme naň tenkú vrstvu plnky. Bočné okraje cesta zahneme, aby plnka nevytiekla, a cesto zvinieme do rolády. Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a pokrájame.