Kláštorné jahňacie pliecko
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kláštorné jahňacie pliecko netradične pripravené jedlo s kulinárskym nádychom určené pre gurmánov, ktorí si radi pripravia jahnacie pliecko.
Ingrediencie
- 1,5 kg jahňacieho pliecka
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 1,5 dl olivového oleja
- 2 ks cibule
- 3 ks stonky stopkového zeleru (sedano)
- 5 strúčik cesnaku
- 6 ks ančovičiek
- 1 vetvička tymianu
- 2 dl suchého bieleho vína
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 600 g zemiakov
- 200 g cherry paradajok
- 250 g mrazeného hrášku
Postup
Krok 1
Jahňacie pliecko pokrájame na väčšie kusy. Mäso osolíme dvomi lyžičkami soli, okoreníme čerstvo nahrubo pomletým čiernym korením a premiešame.
Krok 2
Veľa olivového oleja (1,5 dl) zahrejeme a osmažíme na ňom nahrubo pokrájanú cibuľu, na väčšie kusy pokrájané sedano, ošúpané a plochou noža stlačené strúčiky cesnaku a spolu osmažíme.
Krok 3
Pridáme pokrájané ančovičky, premiešame a pridáme mäso.
Krok 4
Oheň zvýšime na maximum a miešame, až sa mäso zatiahne. Pridáme vetvičku tymianu, podlejeme suchým bielym vínom, pridáme vínny ocot, citrónovú šťavu.
Krok 5
Premiešame a 20 minút povaríme. Pridáme na plátky pokrájané zemiaky, cherry paradajky prekrojené na polovice, rozmrazený hrášok.
Krok 6
Podlejeme vodou, premiešame, prikryjeme a na veľmi miernom ohni dusíme asi 50 minút.
Krok 7
Občas premiešame podľa potreby pridávame malé množstvo vriacej vody. Keď je mäso mäkké, ochutíme soľou (ak je to potrebné) a podávame.