Kláštorné jahňacie pliecko

2019-04-03
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Kláštorné jahňacie pliecko netradične pripravené jedlo s kulinárskym nádychom určené pre gurmánov, ktorí si radi pripravia jahnacie pliecko.

Ingrediencie

  • 1,5 kg jahňacieho pliecka
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1,5 dl olivového oleja
  • 2 ks cibule
  • 3 ks stonky stopkového zeleru (sedano)
  • 5 strúčik cesnaku
  • 6 ks ančovičiek
  • 1 vetvička tymianu
  • 2 dl suchého bieleho vína
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 600 g zemiakov
  • 200 g cherry paradajok
  • 250 g mrazeného hrášku

Postup

Krok 1

Jahňacie pliecko pokrájame na väčšie kusy. Mäso osolíme dvomi lyžičkami soli, okoreníme čerstvo nahrubo pomletým čiernym korením a premiešame.

Krok 2

Veľa olivového oleja (1,5 dl) zahrejeme a osmažíme na ňom nahrubo pokrájanú cibuľu, na väčšie kusy pokrájané sedano, ošúpané a plochou noža stlačené strúčiky cesnaku a spolu osmažíme.

Krok 3

Pridáme pokrájané ančovičky, premiešame a pridáme mäso.

Krok 4

Oheň zvýšime na maximum a miešame, až sa mäso zatiahne. Pridáme vetvičku tymianu, podlejeme suchým bielym vínom, pridáme vínny ocot, citrónovú šťavu.

Krok 5

Premiešame a 20 minút povaríme. Pridáme na plátky pokrájané zemiaky, cherry paradajky prekrojené na polovice, rozmrazený hrášok.

Krok 6

Podlejeme vodou, premiešame, prikryjeme a na veľmi miernom ohni dusíme asi 50 minút.

Krok 7

Občas premiešame podľa potreby pridávame malé množstvo vriacej vody. Keď je mäso mäkké, ochutíme soľou (ak je to potrebné) a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1166
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1167

Podobné recepty:
  • Srbská roštenka

    Srbská roštenka

  • Baranina na írsky spôsob

    Baranina na írsky spôsob

  • Hovädzí guláš so zelerom

    Hovädzí guláš so zelerom

kuk