V rúre dusené hovädzie rebrá
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
V rúre dusené hovädzie rebrá s opečenou zeleninou pre vynikajúci kulinársky zážitok chutí.
Ingrediencie
- 2 kg hovädzích mäsitých rebier
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 2 ks veľké mrkvy
- 2 ks cibule
- 4 ks veľké strúčiky cesnaku
- 2 lyžica paradajkového pretlaku
- 0,75 l dobrého červeného vína
- 1 l kuracieho vývaru
- 50 g masla
- 1 lyžica vrchovatú lyžicu hladkej múky
Postup
Krok 1
Hovädzie rebrá pokrájané na menšie časti (s jedným až dvomi rebrami).
Krok 2
Osolíme ich, okoreníme a opečieme na oleji do hneda.
Krok 3
Vyberieme ich a do výpeku pridáme mrkvy a cibule pokrájané na kocky. Pridáme prekrojené strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a premiešame.
Krok 4
Opečenú zeleninu vyberieme dierovanou naberačkou a do výpeku vylejem celú sedmičku dobrého červeného vína.
Krok 5
Víno zredukujeme približne na štvrtinu.
Krok 6
Do redukcie dáme rebrá a zeleninu. Pridáme kurací vývar, aby bolo všetko zaliate. Ak nie je všetko zaliate, prilejeme vodu. Privedieme do varu, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. V rúre dusíme 2,5 hodiny.
Krok 7
Rebrá vyberieme, vykostíme a po vychladnutí pokrájame na menšie časti. Zeleninu vyhodíme. Tuk z povrchu odstránime a čiastočne zredukujeme. Maslo vymiešame s hladkou múkou a omáčku ním zahustíme. Mäso dáme späť a v omáčke prehrejeme. Podávame s polentou.