Guláš podľa Billa Grangera
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Guláš podľa Billa Grangera je výborný pre gurmánov, ktorý majú radi guláš na rôzne spôsoby.
Ingrediencie
- 1
- 5 kg hovädzieho mäsa na guláš (močing)
- 3 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 4 ks cibule
- 6 strúčik cesnaku
- 1 až 2 ks štipľavé papričky
- 2 lyžica vínneho octu
- 1/2 ks citróna
- 2 lyžica paradajkového pretlaku
- 1,5 l hovädzieho vývaru
- soľ
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso pokrájame na väčšie kocky.
Krok 2
Posypeme múkou, mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a premiešame.
Krok 3
Múková zmes by mala obaliť všetky kúsky mäsa (nemala by zostať v hrnci).
Krok 4
Pridáme niekoľko cibúľ, pokrájaných nahrubo, nadrobno pokrájaný cesnak, pokrájané štipľavé papričky, dve lyžice vínneho octu, niekoľko tenkých plátkov citrónovej kôry, paradajkový pretlak.
Krok 5
Zalejeme hovädzím vývarom, premiešame, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a varíme asi tri hodiny.
Krok 6
Hotový guláš podľa chuti osolíme.