Kuracie frikasé s bylinkovými zemiakmi

2019-04-03
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Kuracie frikasé s bylinkovými zemiakmi je jedlo zaujimavé bylinkovou príchuťou.

Ingrediencie

  • 6 ks kuracích stehien
  • soľ
  • drvené čierne korenie
  • olivový olej
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 250 g húb
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymianu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • 0,5 dl 5 dl brandy
  • 2,5 dl kuracieho vývaru
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • soľ
  • olivový olej
  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymianu
  • 4 ks zemiaky

Postup

Krok 1

Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Stehná opečieme na lyžici olivového oleja. Podľa potreby môžeme pridať ďalší olivový olej. Stehná posypeme nadrobno pokrájanou prerastenou slaninou a premiešame.

Krok 2

Pridáme nadrobno pokrájané huby, nadrobno pokrájaný rozmarín, lístky tymianu, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list a premiešame.

Krok 3

Nalejme brandy a zapálime. Necháme vyhorieť. Podlejem kuracím vývarom, asi do polovice stehien, a varíme asi 15 minút.

Krok 4

Stehná odkryjeme a varíme, až sa tekutina takmer odparí. Občas premiešame. Hotové stehná posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Krok 5

Príloha: umyté neošúpané zemiaky pokrájame na kolieska a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Scedené zemiaky preložíme na panvicu so zahriatym olivovým olejom. Premiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú šalotku, nadrobno pokrájaný cesnak, posekané lístky rozmarínu, lístky tymianu a za občasného miešania opekáme, až sú zemiaky mäkké.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 696
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

697

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia s chrumkavou posýpkou

    Kuracie prsia s chrumkavou posýpkou

  • Kurča s hroznovou plnkou

    Kurča s hroznovou plnkou

  • Plnené prsia z morky

    Plnené prsia z morky

kuk