Kuracie frikasé s bylinkovými zemiakmi
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kuracie frikasé s bylinkovými zemiakmi je jedlo zaujimavé bylinkovou príchuťou.
Ingrediencie
- 6 ks kuracích stehien
- soľ
- drvené čierne korenie
- olivový olej
- 100 g prerastenej slaniny
- 250 g húb
- 1 vetvička rozmarínu
- 1 vetvička tymianu
- 2 strúčik cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 0,5 dl 5 dl brandy
- 2,5 dl kuracieho vývaru
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- soľ
- olivový olej
- 2 ks šalotky
- 2 strúčik cesnaku
- 1 vetvička rozmarínu
- 1 vetvička tymianu
- 4 ks zemiaky
Postup
Krok 1
Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Stehná opečieme na lyžici olivového oleja. Podľa potreby môžeme pridať ďalší olivový olej. Stehná posypeme nadrobno pokrájanou prerastenou slaninou a premiešame.
Krok 2
Pridáme nadrobno pokrájané huby, nadrobno pokrájaný rozmarín, lístky tymianu, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list a premiešame.
Krok 3
Nalejme brandy a zapálime. Necháme vyhorieť. Podlejem kuracím vývarom, asi do polovice stehien, a varíme asi 15 minút.
Krok 4
Stehná odkryjeme a varíme, až sa tekutina takmer odparí. Občas premiešame. Hotové stehná posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Krok 5
Príloha: umyté neošúpané zemiaky pokrájame na kolieska a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Scedené zemiaky preložíme na panvicu so zahriatym olivovým olejom. Premiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú šalotku, nadrobno pokrájaný cesnak, posekané lístky rozmarínu, lístky tymianu a za občasného miešania opekáme, až sú zemiaky mäkké.