Fazuľová polievka II

2018-02-08

Popis

Fazuľová polievka

Ingrediencie

  • 150 g fazule
  • 40 g slaniny
  • 40 g hladkej múky
  • mlieko
  • voda
  • 0,5 dl kyslej smotany
  • ocot alebo citrónová šťava
  • soľ

Postup

Krok 1

Večer pred uvarením fazuľu preberieme a namočíme do vody. Na druhý deň ju varíme vo vode, v ktorej sme ju namáčali, a ešte dolejeme potrebné množstvo čistej vody. Do mäkkej fazule pridáme tmavšiu slaninovú rozvarenú a precedenú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a vodou. Do hotovej polievky pridáme soľ, kyslú smotanu a ocot alebo citrónovú šťavu. Aby sa smotana nezrazila, musíme polievku dobre miešať, prípadne smotanu rozmiešame s troškou múky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1634
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1635

Podobné recepty:
  • Bavorská polievka s hriankami

    Bavorská polievka s hriankami

  • Energeticky a bielkovinovo hodnotná polievka

    Energeticky a bielkovinovo hodnotná polievka

  • Kelová polievka II

    Kelová polievka II

kuk