Fazuľová polievka II
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka
Ingrediencie
- 150 g fazule
- 40 g slaniny
- 40 g hladkej múky
- mlieko
- voda
- 0,5 dl kyslej smotany
- ocot alebo citrónová šťava
- soľ
Postup
Krok 1
Večer pred uvarením fazuľu preberieme a namočíme do vody. Na druhý deň ju varíme vo vode, v ktorej sme ju namáčali, a ešte dolejeme potrebné množstvo čistej vody. Do mäkkej fazule pridáme tmavšiu slaninovú rozvarenú a precedenú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a vodou. Do hotovej polievky pridáme soľ, kyslú smotanu a ocot alebo citrónovú šťavu. Aby sa smotana nezrazila, musíme polievku dobre miešať, prípadne smotanu rozmiešame s troškou múky.