Dusené hovädzie na zelenine
2018-01-08- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené hovädzie na zelenine, ako prílohu podávame dusenú ryžu, zemiakovú kašu alebo uvarené, trochu omastené rezance.
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho mäsa
- 60 g masti
- 1 ks väčšia cibuľa
- 100 g zeleniny
- voda
Postup
Krok 1
Hovädzie zo stehna alebo roštenku odblaníme, dobre naklepeme a osolíme. Na zohriatu masť pridáme pokrájanú cibuľu, na kolieska pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen, mäso zalejeme vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Hotové mäso vyberieme, pokrájame na štyri kúsky a na miske polejeme premixovanou šťavou, v ktorej sa dusilo mäso. K mäsu podávame dusenú ryžu, zemiakovú kašu alebo uvarené, trochu omastené rezance.