Dusené hovädzie na zelenine

2018-01-08

Popis

Dusené hovädzie na zelenine, ako prílohu podávame dusenú ryžu, zemiakovú kašu alebo uvarené, trochu omastené rezance.

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho mäsa
  • 60 g masti
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 100 g zeleniny
  • voda

Postup

Krok 1

Hovädzie zo stehna alebo roštenku odblaníme, dobre naklepeme a osolíme. Na zohriatu masť pridáme pokrájanú cibuľu, na kolieska pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen, mäso zalejeme vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Hotové mäso vyberieme, pokrájame na štyri kúsky a na miske polejeme premixovanou šťavou, v ktorej sa dusilo mäso. K mäsu podávame dusenú ryžu, zemiakovú kašu alebo uvarené, trochu omastené rezance.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1220
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1221

Podobné recepty:
  • Burgundské hovädzie mäso (bourguignon)

    Burgundské hovädzie mäso (bourguignon)

  • Pražská hovädzia pečienka

    Pražská hovädzia pečienka

  • Bravčový bôčik so zemiakovými knedličkami a kapustou

    Bravčový bôčik so zemiakovými knedličkami a kapustou

kuk