Zemiakový závin s orechmi alebo s makom.

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g múky, 200 g zemiakov, 80 g tuku, 90 g cukru, citrónová kôra, 1 vajce, soľ, pol balíčka kypriaceho prášku; plnka: 100 g orechov alebo 150 g maku, 80 g cukru, škorica, citrónová kôra, voda.

Postup

Krok 1

Do polohrubej múky pridáme preosiaty cukor, kypriaci prášok, soľ, citrónovú kôru, uvarené prelisované zemiaky, tuk alebo mať a vajce. Všetko spolu zamiesime potom rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 5 mm, natrieme tenkou vrstvou orechovej alebo makovej plnky, zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme mliekom a veľmi pomaly upečieme. Hotový posypeme vanilkovým cukor a vychladnutý pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 664
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

665

Podobné recepty:
  • Sviatočný mrežovník

    Sviatočný mrežovník

  • Poschodová torta

    Poschodová torta

  • Čokoládový zákusok s nátierkovým krémom

    Čokoládový zákusok s nátierkovým krémom