Kotlety so šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
Ingrediencie
- 4 kotlety, hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie, 3 vajcia, 2 lyžice mlieka, 50 g šampiňónov, 20 g cibule, petržlenovú vňať, worcesterskú omáčku, polievkové korenie Vitana, 3 lyžice oleja, 40 g masla a zemiakové hranolčeky.
Postup
Krok 1
Zemiakové hranolčeky vysmažíme vopred. Kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme z oboch strán na horúcom oleji, vyberieme na misku a udržiavame v teple. Do výpeku pridáme polovicu masla, podlejeme troškou vody, ochutíme worcesterskou omáčkou a polievkovým korením a necháme prejsť varom. Na masle speníme posekanú cibuľu a na nej podusíme pokrájané šampiňóny a petržlenovú vňať. V osolenom mlieku rozhabarkujeme vajcia, zalejeme nimi šampiňóny a za stáleho miešania urobíme praženicu. Kotlety poukladané na miske podlejeme omáčkou a obložíme hranolčekmi a praženicou