Šošovicová polievka II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 l vody, 120 g šošovice, 40 g slaniny, 30 g hladkej múky, 1 cibuľa, ocot, soľ, 2 dl kyslej smotany alebo mlieka.

Postup

Krok 1

Prebranú, umytú a namočenú šošovicu dáme variť aj s vodou, v ktorej bola namočená. K uvarenej pridáme cibuľovú rozvarenú a precedenú zápražku a polievku dobre povaríme. Hotovú prelisujeme alebo premixujeme, osolíme, okyslíme a zlepšíme kyslou smotanou. Podávame k nej upraženú žemľu alebo chlieb. Polievku môžeme podávať aj nelisovanú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1167
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1168

Podobné recepty:
  • Ovocná polievka s ryžou

    Ovocná polievka s ryžou

  • Moravská kapustová polievka

    Moravská kapustová polievka

  • Syrová polievka

    Syrová polievka

kuk