Plnené rezne v alobale
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
Ingrediencie
- 600 g bravčového stehna, 80 g šunky, 80 g tvrdého syra, 40 g slaniny, 1 papriku, 20 g cesnaku, soľ a mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Z mäsa nakrájame štyri rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý rezeň dáme plátky šunky, syra, slaniny a prúžky papriky. Rezne preložíme napoly, spojíme ihlicou alebo zošijeme niťou. Povrch potrieme rozotreným cesnakom. Každý rezeň zabalíme samostatne do dobre vymasteného alobalu a položíme na suchý plech. Pečieme v rúre asi 40 minút. Podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo pečenými zemiakmi.