Jemné kysnuté bryndzovníčky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 350 g hrubej múky, 150 g tuk, 2 žĺtky, soľ, asi 2 dl mlieka, 20 g droždia, pol kávovej lyžičky cukru; plnka: 300 g bryndze, 50 g tuk, 1 vajce, soľ, pažítka, 100 g varených zemiakov; na potretie 1 vajce.

Postup

Krok 1

Do misy preosejeme múku, rozsekáme do nej tuk, pridáme vykysnutý kvások, žĺtky a toľko mlieka aby cesto bolo husté. Cesto dobre vymiesime a necháme prikryté kysnúť. Potom ho rozvaľkáme asi na hrúbku pol cm, vykrojíme kolieska, do každého dáme plnku a okraje vytláčame do výšky tak aby sa okolo plnky vytvorila ohrádka. Môžeme ich robiť aj tak, že z cesta nakrájame štvorce, naplníme ich, rohy trocha vytiahneme a v prostriedku nad plnkou pevne spojíme. Potom bryndzovníčky potrieme vajcom a upečieme. Plnka: V šupke uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme bryndzu, vajce, tuk a hodne nadrobno pokrájanej pažítky. Posolíme podľa chuti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Lístkové cesto s orieškami

    Lístkové cesto s orieškami

  • Čokoládová vášeň

    Čokoládová vášeň

  • Baklava

    Baklava