Špenátová maslová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 l vody, soľ, 350 g špenátu, 1 cibuľa, 30 g tuku, 20 g hladkej múky, 0,5 dl sladkej smotany alebo mlieka, 1 žĺtok, zelený petržlen.

Postup

Krok 1

Očistený a dobre umytý špenát dáme variť do vriacej vody, mäkký ocedíme a nadrobno posekáme alebo pomelieme. Vodu, v ktorej sa špenát varil (ak nie je horká), zahustíme svetlou cibuľovou zápražkou. Do precedenej polievky pridáme pripravený špenát a polievku ešte povaríme. Do vriacej môžeme zavariť halušky. Hotovú polievku nalejeme do misky, v ktorej je rozhabarkovaný žĺtok v smotane alebo v mlieku. Nakoniec pridáme posekaný zelený petržlen.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1143
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1144

Podobné recepty:
  • Štiavnický guláš

    Štiavnický guláš

  • Zapekaná francúzska cibuľová polievka

    Zapekaná francúzska cibuľová polievka

  • Králičia polievka

    Králičia polievka

kuk