Špenátová maslová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 2 l vody, soľ, 350 g špenátu, 1 cibuľa, 30 g tuku, 20 g hladkej múky, 0,5 dl sladkej smotany alebo mlieka, 1 žĺtok, zelený petržlen.
Postup
Krok 1
Očistený a dobre umytý špenát dáme variť do vriacej vody, mäkký ocedíme a nadrobno posekáme alebo pomelieme. Vodu, v ktorej sa špenát varil (ak nie je horká), zahustíme svetlou cibuľovou zápražkou. Do precedenej polievky pridáme pripravený špenát a polievku ešte povaríme. Do vriacej môžeme zavariť halušky. Hotovú polievku nalejeme do misky, v ktorej je rozhabarkovaný žĺtok v smotane alebo v mlieku. Nakoniec pridáme posekaný zelený petržlen.