Bryndzové guľky s údeným mäsom

2016-03-10

Popis

Netradičná chuť údeného mäsa a bryndze. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 250 g bryndze
  • 100/150 g údeného mäsa
  • 100 g krupice
  • 2/3 ks vajcia
  • trochu soli
  • 100/150 g krájanej žemle alebo strúhanky
  • 100 g slaniny

Postup

Krok 1

Bryndzu dobre premiešame s vajciami, pridáme nadrobno posekané uvarené údené mäso, soľ, krupicu, strúhanku alebo žemle pokrájané na drobné kocky a trochu v rúre usušené. Ak je cesto prihusté, pridáme trochu smotany alebo mlieka.

Krok 2

Z odstáteho cesta urobíme jednu guľku (ako orech) a uvaríme ju na skúšku. Varíme pomaly asi 5-7 minút. Ak sa guľka rozvára, pridáme do cesta trochu strúhanky. Ak sa nerozvára, urobíme a uvaríme aj ostatné.

Krok 3

Hotové vyberieme na teplú misku, pomastíme preškvarenou slaninou a posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 721
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

722

Podobné recepty:
  • Bratislavský tokáň s haluškami

    Bratislavský tokáň s haluškami

  • Bravčové s cibuľkou

    Bravčové s cibuľkou

  • Vrstvený mäsový bochník

    Vrstvený mäsový bochník

kuk