Kávový krém

2015-09-29

Ingrediencie

  • 0,5 l mlieka, 150 g cukru, 0,25 l zrnkovej kávy (z 20 g), 2-3 žĺtky, 3 lyžičky maizeny, 0,5 l šľahanej smotany.

Postup

Krok 1

Najprv si uvaríme z jemne pomletej zrnkovej kávy silnú čiernu kávu ktorú necháme asi 5 minút stáť. Potom ju precedíme a zmiešame s mliekom, z ktorého si trochu odložíme. Pripravenú bielu kávu dáme zovrieť s cukrom. Do odloženého mlieka zamiešame žĺtky maizenu a za stáleho miešania vlejeme do vriacej kávy. Keď krém začne hustnúť, odložíme ho a do celkom vychladnutého zamiešame ušľahanú sladkú smotanu. Z nej trochu odložíme a ozdobíme ňou krém na povrchu. Ku krému podávame piškóty alebo keksy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1209
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1210

Podobné recepty:
  • Šťavnatý jablkový koláč II

    Šťavnatý jablkový koláč II

  • Passoa pomaranč

    Passoa pomaranč

  • Punčová káva

    Punčová káva

kuk