Kávový krém
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 0,5 l mlieka, 150 g cukru, 0,25 l zrnkovej kávy (z 20 g), 2-3 žĺtky, 3 lyžičky maizeny, 0,5 l šľahanej smotany.
Postup
Krok 1
Najprv si uvaríme z jemne pomletej zrnkovej kávy silnú čiernu kávu ktorú necháme asi 5 minút stáť. Potom ju precedíme a zmiešame s mliekom, z ktorého si trochu odložíme. Pripravenú bielu kávu dáme zovrieť s cukrom. Do odloženého mlieka zamiešame žĺtky maizenu a za stáleho miešania vlejeme do vriacej kávy. Keď krém začne hustnúť, odložíme ho a do celkom vychladnutého zamiešame ušľahanú sladkú smotanu. Z nej trochu odložíme a ozdobíme ňou krém na povrchu. Ku krému podávame piškóty alebo keksy.