Rožkový nákyp s tvarohom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 rožkov, 4 dl mlieka, 80 g tuku, 90 g cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra vanilkový cukor, sneh; plnka: 250 g tvarohu, 30 g cukru, vanilkový cukor, 1 vajce, 30 g hrozienok, 2 lyžice smotany, soľ.

Postup

Krok 1

Tuk vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru žĺtky a rožky pokrájané na kolieska a zvlhčené mliekom. Do dobre vymiešanej zmesi pridáme sneh. Masu prekladáme s tvarohovou plnkou v kastróle, ktorý dobre vymastíme a vysypeme strúhankou. Navrchu musí byť rožková masa. Nákyp pečieme do ružova. Hotový vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom. Plnka: Prelisovaný tvaroh zmiešame s cukrom, soľou, vanilkovým cukrom, pridáme vajce, očistené hrozienka a trochu smotany alebo mlieka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2638
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2639

Podobné recepty:
  • Hubová omáčka so syrom

    Hubová omáčka so syrom

  • Halušky s hubami

    Halušky s hubami

  • Hubové sendviče Sarnie

    Hubové sendviče Sarnie

kuk