Rožkový nákyp s tvarohom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 8 rožkov, 4 dl mlieka, 80 g tuku, 90 g cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra vanilkový cukor, sneh; plnka: 250 g tvarohu, 30 g cukru, vanilkový cukor, 1 vajce, 30 g hrozienok, 2 lyžice smotany, soľ.
Postup
Krok 1
Tuk vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru žĺtky a rožky pokrájané na kolieska a zvlhčené mliekom. Do dobre vymiešanej zmesi pridáme sneh. Masu prekladáme s tvarohovou plnkou v kastróle, ktorý dobre vymastíme a vysypeme strúhankou. Navrchu musí byť rožková masa. Nákyp pečieme do ružova. Hotový vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom. Plnka: Prelisovaný tvaroh zmiešame s cukrom, soľou, vanilkovým cukrom, pridáme vajce, očistené hrozienka a trochu smotany alebo mlieka.