Zaprávaná teľacia polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 l vody, teľacie kosti, 1 cibuľa, petržlenová vňať, soľ, 300 g teľacieho mäsa, 30 g tuku, 40 g hladkej múky, citrónová šťava, 1 dl smotany.

Postup

Krok 1

Do studenej vody dáme rozsekané teľacie kosti, pokrájanú cibuľu, vňať a všetko pomaly varíme asi 2 hodiny. Osobitne dáme variť na drobné kocky pokrájané teľacie mäso, do ktorého precedíme odvar z kostí, zahustíme zápražkou, povaríme, okyslíme citrónovou šťavou a zlepšíme smotanou, do ktorej môžeme pridať žĺtok.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1004
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1005

Podobné recepty:
  • Hríbová polievka podľa Rasťa Piška

    Hríbová polievka podľa Rasťa Piška

  • Polievka z ovsených vločiek

    Polievka z ovsených vločiek

  • Kelová polievka II

    Kelová polievka II

kuk