Záhradkárske rizoto
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 2 cibule, 30 g masti, 100 g karfiolu, 200 g koreňovej zeleniny, 50 g zeleného hrášku, 1 zeleninová paprika, 50 g zelenej fazuľky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica kečupu, 300 g ryže, mäsový vývar, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, 2 vajcia uvarené na tvrdo.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti. Pridáme karfiol rozobratý na malé ružičky a všetku zeleninu, ktorú sme predtým očistili, umyli a pokrájali na malé kocky. Spolu opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme a dusíme 15 minút. Potom pridáme kečup, sparenú ryžu a mäsový vývar (na jeden diel ryže dva diely vývaru), zľahka premiešame, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a ozdobené kolieskami vajec uvarených na tvrdo.