Hŕstková polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 100 g strukovín, 2,5 l vody, 100 g miešanej zeleniny, 30 g krúp, soľ, 200 g zemiakov, 20 g masti, 20 g hladkej múky, 1 cibuľa, čierne korenie, zelený petržlen.

Postup

Krok 1

Do studenej vody dáme variť umytý a vopred namočený hracha fazuľu, neskoršie pridáme šošovicu a krúpy. Keď je strukovina skoro mäkká, pridáme zeleninu a zemiaky pokrájané na kocky. Polievku zahustíme cibuľovou zápražkou, dobre povaríme, pridáme trochu mletého čierneho korenia, zelený petržlen, prípadne podľa chuti trochu octu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1205
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1206

Podobné recepty:
  • Žemľové knedličky - viedenské

    Žemľové knedličky - viedenské

  • Žihľavová polievka

    Žihľavová polievka

  • Zeleninovo-hlivová polievka s pohánkou

    Zeleninovo-hlivová polievka s pohánkou

kuk