Kapustníčky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g múky, 10 g droždia, 1-2 dl mlieka, 20 g cukru, 40 g tuku, 1 žĺtok, pol lyžičky soli, 30 g tuku n, vymastenie plechov; plnka: 30 g masti, 350 g bielej kapusty, soľ, škorica, 30 g cukru.

Postup

Krok 1

Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujem na necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, radielkom pokrájame na rovnaké štvorčeky, urobím z nich guľky a necháme kysnúť. Potom každú prstami trochu roztlačíme, dáme do nej trochu vychladnutú plnku, okraje dobre spojíme natenko rozvaľkáme, pomastíme a vykysnuté upečieme. Plnka: Do rozpustenej masti dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, osolíme a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme cukor a tlčenú škoricu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1171
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1172

Podobné recepty:
  • Špargľa so zelenou omáčkou

    Špargľa so zelenou omáčkou

  • Pre dni strelca - šošovica, ružičkový kel, červená paprika, cuketa

    Pre dni strelca - šošovica, ružičkový kel, červená paprika, cuketa

  • Jabĺčkový koláč

    Jabĺčkový koláč