Polievka zo srdca
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 2,5 I vody, soľ, 300 g srdca, 250 g kostí, 150 g zeleniny, 3 cibule, 2 kelové listy, zelerová alebo petržlenová vňať, čierne korenie, muškátový oriešok, vegeta.
Postup
Krok 1
Do studenej vody dáme variť hovädzie, teľacie alebo bravčové srdce a kosti. Asi po dvojhodinovom varení pridáme zeleninu, cibuľu, soľ, vňať, kelové listy a celé korenie. Polievku varíme pomaly, kým srdce nezmäkne. Potom polievku precedíme, dáme trošku muškátového orieška, srdce pokrájame na rezančeky, vložíme do polievky a zavaríme do nej trochu rezancov. Dochutíme vegetou. Z uvareného srdca môžeme urobiť fašírku, ale pridáme k nemu rovnaké množstvo čerstvého, mastného bravčového mäsa.