Polievka zo srdca

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 I vody, soľ, 300 g srdca, 250 g kostí, 150 g zeleniny, 3 cibule, 2 kelové listy, zelerová alebo petržlenová vňať, čierne korenie, muškátový oriešok, vegeta.

Postup

Krok 1

Do studenej vody dáme variť hovädzie, teľacie alebo bravčové srdce a kosti. Asi po dvojhodinovom varení pridáme zeleninu, cibuľu, soľ, vňať, kelové listy a celé korenie. Polievku varíme pomaly, kým srdce nezmäkne. Potom polievku precedíme, dáme trošku muškátového orieška, srdce pokrájame na rezančeky, vložíme do polievky a zavaríme do nej trochu rezancov. Dochutíme vegetou. Z uvareného srdca môžeme urobiť fašírku, ale pridáme k nemu rovnaké množstvo čerstvého, mastného bravčového mäsa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1348
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1349

Podobné recepty:
  • Vyprážané špikové halušky

    Vyprážané špikové halušky

  • Krémová gaštanová polievka

    Krémová gaštanová polievka

  • Cigánska gulášová polievka

    Cigánska gulášová polievka

kuk