Slepačia polievka II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 2,5 l vody, pol sliepky, 1 cibuľa, 120 g zeleniny, čierne korenie, soľ, vňať zo zeleru a petržlenu, kúsok kelu, 1 pór, pažítka.
Postup
Krok 1
Polievku varíme takisto ako hovädziu. Do precedenej dáme variť závarku. Mäso zo sliepky môžeme podávať s chrenom, alebo ak je sliepka stará a mäso tvrdé, môžeme ho použiť na prípravu pudingu, hašé, karbonátok, na mäsový závin a iné. Keď chceme silnú polievku, pridáme variť asi 200 g hovädzieho mäsa pokrájaného na malé kúsky a rozsekané hovädzie kosti. Pred podávaním dáme do polievky nadrobno pokrájanú pažítku.