Sójové mäso na spôsob sviečkovej

2015-09-29

Ingrediencie

  • 60 g sójového mäsa (plátky), 2 lyžice tuku, 1 cibuľu, 350 g koreňovej zeleniny, 2 bobkové listy, 5 zrniečok čierneho korenia, 4 zrniečka nového korenia, petržlenovú vňať, štvrť litra vody, lyžicu hladkej múky, štvrť litra kyslej pochúťkovej smotany.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rozpálenom tuku, pridáme najemno postrúhanú zeleninu, korenie, petržlenovú vňať, soľ a chvíľu dusíme. Zalejeme vodou a varíme 10 minút. Touto polievkovou zmesou zalejeme sójové mäso a necháme stáť do druhého dňa. Mäso uvaríme do mäkka a vyberieme ho z omáčky spolu s bobkovými listami i korením. Omáčku rozmixujeme, pridáme smotanu zmiešanú s múkou a ešte krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1978
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1979

Podobné recepty:
  • Kukuričná kaša v slanej variácii

    Kukuričná kaša v slanej variácii

  • Ruské rasstegaje

    Ruské rasstegaje

  • Hubová omáčka I

    Hubová omáčka I

kuk