Sójové mäso na spôsob sviečkovej
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 60 g sójového mäsa (plátky), 2 lyžice tuku, 1 cibuľu, 350 g koreňovej zeleniny, 2 bobkové listy, 5 zrniečok čierneho korenia, 4 zrniečka nového korenia, petržlenovú vňať, štvrť litra vody, lyžicu hladkej múky, štvrť litra kyslej pochúťkovej smotany.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rozpálenom tuku, pridáme najemno postrúhanú zeleninu, korenie, petržlenovú vňať, soľ a chvíľu dusíme. Zalejeme vodou a varíme 10 minút. Touto polievkovou zmesou zalejeme sójové mäso a necháme stáť do druhého dňa. Mäso uvaríme do mäkka a vyberieme ho z omáčky spolu s bobkovými listami i korením. Omáčku rozmixujeme, pridáme smotanu zmiešanú s múkou a ešte krátko povaríme.