Veľkonočná torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Štyri vajcia, 4 lyžice vody, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g polohrubej múky, 100 g maizeny, 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva. Na krém potrebujeme: 1 vanilkový pudingový prášok, pol litra mlieka, 250 g masla, 50 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Bielky vyšľaháme s vodou na tuhý sneh, pridáme práškový a vanilkový cukor. Vmiešame žĺtky a múku premiešanú s maizenou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút. Podľa návodu uvaríme z pol litra mlieka puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a postupne doň vmiešame puding. Elektrickým šľahačom dôkladne vyšľaháme. Vychladnutý korpus rozrežeme na dva pláty. Tretinu krému si odložíme na ozdobenie, ostatným natrieme spodný a vrchný plát, ako aj boky torty. Ozdobíme krémom a vajíčkovými cukríkmi alebo lentilkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3285
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3286

Podobné recepty:
  • Škoricovník starej mamy

    Škoricovník starej mamy

  • Poleva z kozieho syra

    Poleva z kozieho syra

  • Vianočné medovníčky

    Vianočné medovníčky