Veľkonočná torta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Štyri vajcia, 4 lyžice vody, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g polohrubej múky, 100 g maizeny, 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva. Na krém potrebujeme: 1 vanilkový pudingový prášok, pol litra mlieka, 250 g masla, 50 g práškového cukru.
Postup
Krok 1
Bielky vyšľaháme s vodou na tuhý sneh, pridáme práškový a vanilkový cukor. Vmiešame žĺtky a múku premiešanú s maizenou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút. Podľa návodu uvaríme z pol litra mlieka puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a postupne doň vmiešame puding. Elektrickým šľahačom dôkladne vyšľaháme. Vychladnutý korpus rozrežeme na dva pláty. Tretinu krému si odložíme na ozdobenie, ostatným natrieme spodný a vrchný plát, ako aj boky torty. Ozdobíme krémom a vajíčkovými cukríkmi alebo lentilkami.