Chrenové čevapčiči

2016-04-13
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Doprajte si gurmánsky zážitok z kombinácie dobre pripraveného bravčového mäsa a chrenu.

Ingrediencie

  • 500 g bôčika
  • 250 g hovädzieho mäsa
  • 1 hlávka cibuľka
  • 1-2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžica strúhaného chrenu
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie
  • 0,5 dl oleja
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 0,5 l mlieka
  • 2-4 lyžica chrenu
  • soľ
  • ocot
  • štipka cukru

Postup

Krok 1

Hovädzie a bravčové mäso s cibuľou zomelieme, pridáme vajce, soľ a korenie. Dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy formujeme valčeky a vysmažíme ich na rozpálenom tuku.

Krok 2

Omáčku pripravíme tak, že do rozpáleného tuku pridáme múku a opražíme ju, zalejeme mliekom a povaríme. Ochutíme soľou, cukrom a primiešame chren.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1099
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1100

Podobné recepty:
  • Guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

    Guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

  • Roštenka gerulata

    Roštenka gerulata

  • Rozbif s opečenými zemiakmi a zeleninovou remuládou

    Rozbif s opečenými zemiakmi a zeleninovou remuládou

kuk