Ovocný koláč II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 250 g tuku, 20 g droždia, päť lyžíc mlieka, 250 g hladkej múky špeciál, 250 g tvarohu, 5 lyžíc cukru a 600 g ovocia, trošku soli.

Postup

Krok 1

Droždie necháme napučať v troške vody, piatich lyžiciach mlieka a jednej lyžici cukru. Žĺtky vymiešame so zmäknutým tukom, pridáme kvások, múku a trošku soli. Vymiešame hladké cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozmrvíme tvaroh, naň poukladáme ovocie a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť. Potom dáme koláč piecť. Keď je koláč takmer upečený potrieme ho vyšľahaným bielkom do ktorého sme pridali päť lyžíc práškového cukru a dopečieme do zlatožlta.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1078
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1079

Podobné recepty:
  • Fazuľová torta

    Fazuľová torta

  • Orechová torta so šľahačkou

    Orechová torta so šľahačkou

  • Orechové trubičky

    Orechové trubičky

kuk