Ovocný koláč II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 4 vajcia, 250 g tuku, 20 g droždia, päť lyžíc mlieka, 250 g hladkej múky špeciál, 250 g tvarohu, 5 lyžíc cukru a 600 g ovocia, trošku soli.
Postup
Krok 1
Droždie necháme napučať v troške vody, piatich lyžiciach mlieka a jednej lyžici cukru. Žĺtky vymiešame so zmäknutým tukom, pridáme kvások, múku a trošku soli. Vymiešame hladké cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozmrvíme tvaroh, naň poukladáme ovocie a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť. Potom dáme koláč piecť. Keď je koláč takmer upečený potrieme ho vyšľahaným bielkom do ktorého sme pridali päť lyžíc práškového cukru a dopečieme do zlatožlta.