Tirolská ihla
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčovej panenskej, 200 g údenej slaniny, 1 čerstvú papriku, 1 paradajku, 1 sterilizovanú uhorku, 1 väčšiu cibuľu, olej, soľ a korenie. Na prílohu: 500 g hlávkovej kapusty, 100 g paradajkového pretlaku, 1 väčšiu cibuľu, 2 sterilizované uhorky, 1 čerstvú papriku, olej, soľ a korenie.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, okoreníme, osolíme, ostatné suroviny pokrájame tak, aby sa dali napichovať na ihlu. Na ihlu striedavo napichujeme kúsky mäsa, slaniny a zeleniny. Uložíme na pekáč, pokvapkáme olejom. Vložíme do rozohriatej rúry a upečieme. Môžeme to pripraviť aj na grile. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, uhorky a papriku. Chvíľu podusíme, pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a dusíme do polomäkka. Podávame k mäsu s hranolčekmi alebo ryžou.