Tirolská ihla

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej panenskej, 200 g údenej slaniny, 1 čerstvú papriku, 1 paradajku, 1 sterilizovanú uhorku, 1 väčšiu cibuľu, olej, soľ a korenie. Na prílohu: 500 g hlávkovej kapusty, 100 g paradajkového pretlaku, 1 väčšiu cibuľu, 2 sterilizované uhorky, 1 čerstvú papriku, olej, soľ a korenie.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, okoreníme, osolíme, ostatné suroviny pokrájame tak, aby sa dali napichovať na ihlu. Na ihlu striedavo napichujeme kúsky mäsa, slaniny a zeleniny. Uložíme na pekáč, pokvapkáme olejom. Vložíme do rozohriatej rúry a upečieme. Môžeme to pripraviť aj na grile. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, uhorky a papriku. Chvíľu podusíme, pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a dusíme do polomäkka. Podávame k mäsu s hranolčekmi alebo ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 914
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

915

Podobné recepty:
  • Mäsová roláda II

    Mäsová roláda II

  • Bravčové kolená pečené s pivom

    Bravčové kolená pečené s pivom

  • Roláda na grécky spôsob

    Roláda na grécky spôsob

kuk