Balkánska kapusta

2015-11-30

Popis

Voňavá a zdravá kapusta pripravená na balkánsky spôsob. Obmeňte tradičný recept za niečo nové.

Ingrediencie

  • 1 kg hlávkovej kapusty
  • 3 ks zelené papriky
  • soľ
  • korenie rascu
  • 1/2 dl oleja
  • jednu väčšiu cibuľu
  • 500 g bravčového mäsa
  • 3 ks paradajky
  • tymián
  • bazalku
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • olej na vymazanie misy
  • 1 ks paradajku
  • 50 g syra na ozdobenie

Postup

Krok 1

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a udusíme do polomäkka vo vlastnej šťave. Kapustu nakrájame najemno, papriku na pásiky, osolíme, pridáme rascu a necháme odstáť. Ohňuvzdornú misu potrieme olejom, vložíme polovicu kapusty, udusené mäso a druhú polovicu kapusty. Pridáme pol deci vody, prikryjeme a vložíme do rúry piecť. Paradajky olúpeme, nakrájame a rozvaríme, posolíme a pridáme voňavé koreniny. Omáčkou polejeme vrch kapusty a odkryté dopečieme.

Krok 2

Porcie ozdobíme paradajkou a strúhaným syrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1384
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1385

Podobné recepty:
  • Klobása obalená mäsom

    Klobása obalená mäsom

  • Rýnske hovädzie plátky

    Rýnske hovädzie plátky

  • Námornícke mäso

    Námornícke mäso

kuk