Jablkový koláč

2016-03-18

Popis

Šťavnatý jablkový koláč, s kyslou smotanou a jemnou vôňou vanilky. jednoduchá príprava a skvelá chuť.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 1 ks žĺtok
  • 1,5 dl studenej vody
  • 1 kg jabĺk
  • trocha cukru.
  • Na polevu:
  • 2 dl sladkej smotany
  • 1 ks celé vajce
  • 1 ks bielok
  • 1 bal vanilkového cukru.

Postup

Krok 1

Na dosku nasypeme múku, pridáme štipku soli, žĺtok, maslo pokrájané na kúsky a za postupného prilievania studenej vody vypracujeme cesto. Sformujeme ho do gule a dáme asi na 30 minút odstáť. Cesto rozvaľkáme na takú veľkosť, aby plát pokryl dno i boky formy. Uložíme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy a popicháme vidličkou. Na cesto poukladáme očistené a tenké mesiačiky pokrájané jablká a vložíme piecť do rúry asi na 80 % výkonu. Po približne 30 minútach jablká zalejeme so smotanou rozmiešanou s vajíčkom a vanilkovým cukrom. Ešte chvíľu dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1516
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1517

Podobné recepty:
  • Pudingoše

    Pudingoše

  • Gaštanový chlebíček

    Gaštanový chlebíček

  • Cibuľový koláč (Nemecko)

    Cibuľový koláč (Nemecko)