Smotanové praclíky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 375 g polohrubej múky, 1 mierne kopcovitú lyžičku práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 125 g kyslej smotany, 250 g mäkkého masla, trochu sladeného kondenzovaného mlieka, 100 g hrubého kryštálového cukru, 50 g posekaných mandlí.
Postup
Krok 1
Múku preosejeme, pridáme cukor, vanilkový cukor, smotanu a maslo a pomocou šľahača pri nižšej rýchlosti vymiešame. Cesto preložíme na dosku a vymiesime. Ak sa lepí, odložíme ho na 1 až 2 hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra, pokrájame ho na asi 20 cm dlhé a pol centimetra široké pásiky a urobíme z nich praclíky. Kondenzované mlieko zmiešame s cukrom a mandľami a do tejto zmesi namáčame hornú časť praclíkov. Nenamočenou časťou kladieme praclíky na vymastený plech a pečieme v rúre pri teplote 200 až 220 stupňov Celzia asi 10 minút.