Pečivo so slaninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g ražnej múky, 350 g celozrnnej pšeničnej múky, 1 lyžičku cukru, 50 g čerstvého droždia, 2,5 dl mlieka, 2,5 dl vlažnej vody, 200 g zemiakov, 100 g oravskej slaniny, 3 lyžice opraženej cibule, 3 lyžičky soli, korenie, 1 lyžičku majoránu.

Postup

Krok 1

Z kvásku pripraveného z trošky vlažného mlieka, cukru a rozmrveného droždia, múky, zvyšného mlieka a vody vypracujem vláčne cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť na teplom mieste, kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme studenou vodou, ošúpeme, prelisujeme a pridáme do cesta spolu so slaninou pokrájanou na malé kocky, s cibuľou, soľou, korením a majoránom. Všetko dobre rozmiešame, cesto rozdelíme na 15 rovnako veľkých žemličiek, poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie a necháme 20 minút stáť. Žemličky narežeme nožom do kríža a potrieme trochou slanej vody a upečieme v dobre vyhriatej rúre (25 až 30 minút).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 743
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

744

Podobné recepty:
  • Maslové pagáče II

    Maslové pagáče II

  • Jogurtový koláč

    Jogurtový koláč

  • Banica z Juhoslávie

    Banica z Juhoslávie